O Luralean-u

Post

Komentari su isključeni na O Luralean-u Zašto LuraLean

ZAŠTO SU BITNA BILJNA DIJETETSKA VLAKNA U ISHRANI

Biljna dijetetska vlakna su nesvarljive materije (najčešće oligosaharidi i polisaharidi) koje imaju osobinu apsorpcije masnoća i mnogih štetnih materija iz organizma i njihovo izlučivanje putem stolice. Oni presudno utiču na smanjenje holesterola, kao i na bolju probavu i eliminaciju potencijalno kancerogenih supstnaci, naročito iz debelog creva.
Vlakana najviše ima u svežem voću i povrću međutim, zbog brzog tempa života i brze, neredovne i nepravilne ishrane, većina ljudi ne unosi dovoljno vlakana. Preporučeni dnevni unos je oko 30g, a smatra se da je u Srbiji prosečan dnevni unos između 4 i 6g. S obzirom da su to podaci bazirani na „uobičajenim“ vlaknima a da Luralean naučno dokazano daje bar 10 puta jači ekvivalentni efekat, može se reći da unos od 3g Luraleana dnevno zadovoljava minimalne dnevne potrebe. Svakako, treba naglasiti da nijedna suplementacija Luraleanom ne može biti isključiva zamena za pravilnu i uravnoteženu ishranu.

ZAŠTO LURALEAN – PREDNOSTI U ODNOSU NA SVA DRUGA POZNATA VLAKNA

Sva poznata vlakna, pored nesumnjivo pozitivnih efekata, imaju i čitav niz mana. One se ogledaju najviše u alergenosti i neselektivnosti (pojavi da se, pored suvišnih masnoća i drugih štetnih sastojaka, iz organizma izbacuju i mnoge korisne hranljive materije, u prvom redu minerali i vitamini).
Luralean je jedino poznato vlakno kod koga nema nijednog takvog efekta. Ipak, prilikom dugotrajnog i svakodnevnog uzimanja Luraleana preporučujemo dodatno uzimanje vitamina rastvornih u masti (A, D, E i K) jer Luralean izbacuje čitave masne celine, pa je u tom smislu moguće izlučivanje pomenutih vitamina iz organizma. Vitamine koji su već asimilovani u organizmu Luralean ne izbacuje i po tome je izuzetak u odnosu na druga vlakna.
Na kraju, Luralean je jedino poznato vlakno sa 0 (nula) kalorija!
Za pregled komparativnih osobina Luraleana i trenutno najraspostranjenijih vlakana u svetu i kod nas kliknite ovde.

OSOBINE LURALEANA

  • smanjenje telesne težine na jedini zdrav i prirodan način – eliminacijom masnoća potpuno fizičkim putem; moguće je smanjenje i do 2,5 kg čistih masnoća mesečno
  • smanjenje nivoa LDL („lošeg“) holesterola u krvi
  • smanjenje triglicerida u krvi
  • smanjenje i stabilizacija nivoa šećera u krvi
  • prebiotski efekat – poboljšanje zdravlja creva
  • snažan efekat protiv zatvora zahvaljujući boljoj peristaltici creva

Dejstva Luraleana su potvrđena u preko 100 kliničkih ispitivanja u celom svetu tokom nekoliko decenija.
Posebno izdvajamo potvrdu FDA (Američka agencija za hranu i lekove) i EFSA (Evropske agencije za bezbednost hrane).
EFSA je potvrdila za sada dva najvažnija dejstva Luraleana – smanjenje telesne težine i smanjenje holesterola, dok su ostala dejstva u postupku odobrenja. Takođe je istakla da Luralean (po hemijskom sastavu propol manan) predstavlja JEDINI glukomanan farmaceutskog kvaliteta na svetu i JEDINI glukomanan koji ima toliko jak zdravstveni efekat. Za pun efekat se preporučuje uzimanje 3g Luraleana dnevno.

O NAMA

U saradnji sa kompanijom Active SEE Project, kompanija Biomelem je posle više od 20 godina uspešne proizvodnje vrhunske kozmetike zakoračila na polje zdrave ishrane.
Prvi u nizu takvih proizvoda je japansko biljno dijetetsko vlakno Luralean koje, zahvaljujućim svojim nenadmašnim osovinama vezivanja masnoća iz organizma, omogućava mršavljenje na jedini mogući zdrav način – izbacivanjem masnoća bez uobičajenih štetnih pratećih efekata – jo-jo efekat, gubitak mišićne mase, gubitak vode itd. Upravo zahvaljujući grupi glukomananima (familija jedinjenja u koje spada i Luralean – jedini zdravstveno priznati glukomanan), koji su sastavni deo japanske kuhinje već vekovima, Japanci ostvaruju najduži životni vek na Zemlji uz vrlo kvalitetan i zdrav život zahvaljujući odsustvu kardio-vaskularnih oboljenja i oboljenja organa za varenje.